Радев откри нов завод във Враца: Задаваме стандартите за високотехнологични продукти

Koмпaниятa е специализирана в производството на ĸayчyĸoви и плacтмacoви издeлия зa нaй-гoлeмитe aвтoмoбилocтpoители в света

24.11.2022 | 14:37 Редактор: Петя Кръстева
Радев откри нов завод във Враца: Задаваме стандартите за високотехнологични продукти

Високотехнологичните и експортно ориентирани предприятия с висока добавена стойност имат значим принос за модернизацията на страната. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по откриване на нов завод за автомобилни компоненти във Враца.

Koмпaниятa е специализирана в производството на ĸayчyĸoви и плacтмacoви издeлия зa нaй-гoлeмитe aвтoмoбилocтpoители в света. В своята дейност разчита на съвременни технологии, роботизирани системи и екологичен подход. Заводи са изградени в Турция, България, Сърбия, Китай, Мексико и САЩ. Инвестицията в шестия завод на компанията у нас е в размер на 20 млн. лв., а разкритите работни места са 300.

Държавният глава определи като крачка напред за българската икономика направената мащабна инвестиция. Компанията е вложила над 190 млн. лв. в предприятията си у нас, а годишният ѝ оборот надхвърля 500 млн. лв. Президентът отбеляза, че изграденият от компанията в Кърджали научно-изследователски център привлича най-добрите инженери в страната и разгръща мащабна развойна и иновационна дейност.

"България не само произвежда високотехнологични продукти, а и задава стандартите в производството на подобна продукция", обобщи президентът Румен Радев.

Снимка: Президентство на Република България

1
0 rate up comment rate down comment 0
РадевНаСъд
преди 1 седмица
Радев на съд за продажната си руско-мафиотско-корумпирано-предателска натура. Ще бъде подкрепен от организираната престъпност, чиито лица са ДПС, ГЕРБ, БСП. Ще бъде финансиран от тях и от руски "проекти". Така ще си имат само един, който да управляват и един който да ни управлява. Съд за Радев Сигнализирай за неуместен коментар