Twitter ще криптира личните съобщения и ще добави криптирани видео и аудио разговори

Мъск възнамерява да въведе криптирането като основен приоритет за платформата

22.11.2022 | 17:35 Редактор: Вяра Димова
Twitter ще криптира личните съобщения и ще добави криптирани видео и аудио разговори

Американският милиардер Илън Мъск обяви, че Twitter ще криптира личните съобщения и ще добави криптирани видео и аудио разговори между акаунтите, съобщава The Verge, като се позовава на получен от него запис на среща между новия собственик на платформата и служителите на компанията.

Съобщава се, че срещата се е състояла в централата на Twitter в Сан Франциско, където Мъск е обяснил промените в компанията като част от концепцията "Twitter 2.0".

"Искаме потребителите да могат да общуват, без да се притесняват за неприкосновеността на личния си живот, без да се притесняват, че всичките им директни съобщения ще излязат онлайн поради изтичане на информация от Twitter, без да мислят, че някой в Twitter може да шпионира директните им съобщения. Също така искаме да можем да провеждаме аудио и видео разговори в чатовете", цитира Verge думите на Мъск.

Преди това Twitter няколко пъти е пускал и след това е спирал създаването на криптирани съобщения. Сега обаче Мъск възнамерява да въведе криптирането като основен приоритет за платформата, пише БГНЕС.

След придобиването на онлайн платформата от Мъск на стойност 44 млрд. долара през октомври 2022 г., в Twitter настъпиха поредица от промени както в управлението, така и в политиките на самата социална мрежа.

Снимка БГНЕС