Мъск със сериозен автогол: Неговите $7,99 му костват милиони

Шегаджии създават фалшиви акаунти в Twitter, рекламодатели се оттеглят

14.11.2022 | 11:04 Редактор: Елеонора Танева
Мъск със сериозен автогол: Неговите $7,99 му костват милиони

Малко след като Twitter стартира абонаментна услуга Blue за 7,99 долара на месец, която позволяваше на потребителите да плащат за отметка за верификация, услугата вече не е активна. 

Потребителите купуваха отметката, която преди това се използваше, за да покаже, че даден акаунт е потвърден или официален. От петък насам приложението за iPhone вече не показва опция за регистрация в Twitter Blue, предава CNBC.  

Бързото спиране на услугата предполага, че поне в момента големият план на главния изпълнителен директор Илън Мъск за генериране на нови приходи от потребителите не работи според очакванията.

Платената абонаментна услуга доведе до това множество шегаджии да създават фалшиви акаунти в социалната мрежа. Един от настоящите служители по продажбите в Twitter заяви, че компанията е решила да оттегли идентификацията на Twitter Blue в отговор на вълната от самозванци. 

Служителят посочи, че акаунт, приличащ на фармацевтичния гигант Eli Lilly, е предизвикал сериозен проблем, когато е написал в Twitter: "С радост съобщаваме, че инсулинът вече е безплатен". 

Туитът остана в платформата на социалната медия в продължение на часове, преди да бъде свален. По-късно истинският акаунт на Eli Lilly публикува съобщение: "Извиняваме се на тези, на които е било поднесено подвеждащо съобщение от фалшив акаунт на Lilly". 

Ефектът от толкова много промени в платформата на Twitter представлява голям проблем за рекламодателите, някои от които вече спряха инвестициите си там. Говорител на Twitter не коментира темата, както и самият Мъск. 

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: БГНЕС