Мъск до голяма степен жертва Tesla след придобиването на Twitter

Продал е акции за поне още 3,95 млрд. долара

09.11.2022 | 10:27 Редактор: Тодор Петров
Мъск до голяма степен жертва Tesla след придобиването на Twitter

Илън Мъск е продал акции в неговата компания за електрически автомобили Tesla за поне още 3,95 млрд. долара, след като приключи придобиването на Twitter за 44 млрд. долара, съобщава CNBC.

Според документи в Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) Мъск е продал още свои 19,5 милиона акции в Tesla.

В допълнение към наливането на милиарди от собствения си капитал в превръщането на Twitter в частен, главният изпълнителен директор на Tesla разчита на партньори, включително капиталовите инвеститори Binance, BAMCO на Рон Барон, Андреесен Хоровиц, бившия главен изпълнителен директор на Twitter - Джак Дорси и принц Алуалид бин Талал бин Абдулазиз от Саудитска Арабия, за да финансират сделката или да прехвърлят съществуващите си акции в холдинговата компания на Мъск за Twitter.

NBC News съобщи по-рано, че сенатор Крис Мърфи е призовал за разследване на последиците за националната сигурност от дела на Саудитска Арабия в Twitter след придобиването на социалната платформа от Мъкс, предаде БНР.

След приключването на покупката Мъск привлече десетки инженери от Tesla към Twitter, за да му помогнат с преглед кода на платформата и други належащи задачи.

Снимка: БГНЕС