Оцеляването на метавселената зависи от Instagram

Той е основен двигател на растежа на компанията с 2 млрд. активни потребители месечно

05.11.2022 | 17:45 Редактор: Тодор Петров
Оцеляването на метавселената зависи от Instagram

Meta преследва скъпа и недоказана стратегия за метавселена, но успехът ѝ ще зависи отчасти от това дали Instagram може да плаща сметките. Instagram е основен двигател на растежа на компанията с 2 млрд. активни потребители месечно в световен мащаб, което я доближава до 2,96 млрд. потребители на Facebook на Meta. 

Акциите на Meta са се понижили с повече от 70% тази година, тъй като инвеститорите не са сигурни в два основни залога. Единият е дългосрочната инвестиция в метавселената, създаването на хардуер и софтуер за бъдещия интернет, захранван от виртуална реалност. А в краткосрочен план е инициативата за подобряване на алгоритъма за препоръчване на социалните медии на компанията, за да се подчертае по-добре съдържанието от хора, които не познавате.

Instagram се намира в битка за значимост сред настоящите потребители на социални медии и тези от следващото поколение. Приложението се опира на функцията си за кратки видеоклипове, Reels, като начин да накара хората да прекарват повече време в приложението, изправяйки се лице в лице с TikTok на Bytedance Ltd., която популяризира този формат. 

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay