Мъск връща акаунта на Тръмп в Twitter: Задават ли се нови бунтове?

Рекламни компании препоръчаха на клиентите си временно да преустановят работата си с платформата

03.11.2022 | 08:25 Редактор: Петя Кръстева
Мъск връща акаунта на Тръмп в Twitter: Задават ли се нови бунтове?

Илън Мъск заяви, че Twitter Inc. няма да позволи на никого, който е бил отстранен от услугата заради нарушаване на правилата ѝ, да се върне в платформата, докато компанията не въведе ясен процес, което според него ще отнеме поне няколко седмици.

Мъск, който наскоро завърши придобиването на компанията за 44 млрд. долара, подчерта, че е разговарял с редица лидери от гражданското общество за това как компанията "ще продължи да се бори с омразата и тормоза и да прилага политиките си за честност на изборите". 

Потребителите, рекламодателите и служителите на Twitter следят отблизо какво ще направи Мъск през първата си седмица като собственик на Twitter. Главният изпълнителен директор на Tesla съобщи по-рано, че компанията не трябва да забранява постоянно на потребителите да използват акаунтите си и че ще отмени забраната на профила на Доналд Тръмп, който беше отстранен заради риск от по-нататъшно подстрекаване към насилие след бунта в Капитолия в САЩ през миналата година.

Тази седмица две големи рекламни компании препоръчаха на клиентите си временно да преустановят рекламирането в Twitter поради опасения за способността на компанията да следи съдържанието, съобщиха запознати със ситуацията.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС