Защо трябва да внимаваме при покупка на кола втора ръка от САЩ?

50% от поразените коли от урагана "Иън" се връщат на вторичния пазар

12.10.2022 | 22:06 Редактор: Ваня Кузманова
Защо трябва да внимаваме при покупка на кола втора ръка от САЩ?

Мощният ураган "Иън", който помете крайбрежието на Флорида в САЩ в края на септември нанесе катастрофални щети. Бурните ветрове и поройните дъждове предизвикаха мащабни наводнения, в които жертви станаха и стотици хиляди автомобили. 

Компанията CARFAX, Inc. която предоставя услуги за историята на превозните средства за употребявани автомобили и лекотоварни камиони за американски, британски и канадски потребители, информира, че повредените коли от урагана вече се продават.

Според изчисленията на CARFAX има около 358 000 поразени коли от стихията, голяма част от тях са били наводнени. И 50% от тях се връщат на вторичния пазар. 

"Виждаме тези наводнени коли, те се появяват в цялата страна, излагайки на риск нищо неподозиращите купувачи - казва Емили Вос, говорител на CARFAX - Козметично тези коли може да изглеждат страхотно, но ако не знаете какво да търсите, е почти невъзможно да разберете, че буквално гният отвътре навън."

В България има периодичен внос на коли втора употреба от САЩ, което трябва изостри вниманието и на купувачите у нас да проучат историята на колата, ако планират такава сделка. 

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК