Tesla изтегля близо 1,1 млн. автомобила в САЩ заради проблем с прозорците

Компанията ще извърши софтуерна актуализация "по въздуха"

23.09.2022 | 17:33 Редактор: Теодора Патронова
Tesla изтегля близо 1,1 млн. автомобила в САЩ заради проблем с прозорците

Американският производител на електромобили Tesla обяви "изтегляне" на близо 1,1 млн. автомобила в САЩ, тъй като системата за автоматично затваряне на прозорците може да не реагира правилно при откриване на препятствие, което увеличава риска от нараняване, съобщи Ройтерс.

Компанията е информирала Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), че ще извърши софтуерна актуализация "по въздуха" на системата за автоматично затваряне на прозорците. 

Изтеглянето обхваща някои превозни средства Модел 3 от 2017-2022 г., Модел Y от 2020-2021 г. и Модел S и Модел X от 2021-2022 г.

От Tesla са заявили, че не са им известни никакви гаранционни претенции, доклади, катастрофи, наранявания или смъртни случаи, свързани с изтеглянето. 

След обширни допълнителни тестове компанията е установила, че системата за разпознаване на опасност от прищипване и прибиране на прозорците в резултатите от теста не отговаря на изискванията за системите за автоматично обръщане. От Tesla посочват, че от 13 септември превозните средства в процес на производство и в процес на доставка получават софтуерна актуализация, която привежда работата на електрическите прозорци в съответствие с изискванията.

Актуализацията на софтуера "подобрява калибрирането на поведението на системата за автоматично обръщане на прозорците на автомобила", заявяват от Tesla. 

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК