Тези автомобили се обезценяват изключително бързо

Maserati GranTurismo, BMW X5, Mercedes-Benz E-Class...

01.09.2022 | 12:41 Редактор: Тодор Петров
Тези автомобили се обезценяват изключително бързо

Експертите от iSeeCars съставиха списък, включващ някои от най-бързо обезценяващи се автомобили. Прави впечатление, че сред тях са предимно луксозни модели. И ако средната стойност на загуба на цена за 5 години е около 50%, при някои от колите в списъка тя е значително повече.

Maserati GranTurismo - 60,5%

Може би си мислите, че спортна кола от висок клас като Maserati GranTurismo ще запази стойността си при препродажба, но това просто не е така. Изследванията показват, че този модел има петгодишна амортизационна стойност от 60,5%.

BMW X5 - 65,6%

Този модел държи титлата като SUV с най-висока амортизация със зашеметяващите 65,6% загуба след пет години. Именно баварският производител има най-много автомобили в списъка с най-ниска стойност при препродажба. 

"Високите разходи за ремонт на германски превозни средства като BMW са един от факторите за високата им амортизация", посочват от iSeeCars. 

Mercedes-Benz E-Class – 67,2%

Друг луксозен модел - седанът Mercedes-Benz E-Class, губи 67,2% от стойността си през първите пет години на притежание. Два основни фактора, които допринасят за този голям спад са, че колата е с много висока начална цена, а също така е и доста скъпа за поддръжка.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК