Паркирането в "синя" и "зелена зона" в Бургас вече е по-удобно с ДСК Мобайл и Viber

Всеки желаещ може да потърси CityGate във Viber и да се регистрира

19.08.2022 | 12:38 Редактор: Петя Кръстева
Паркирането в

ДСК Мобайл (предстоящо име dsk Ventures), компания на Банка ДСК, и община Бургас осигуриха възможност за заплащане на паркирането в града с банкова карта. Това става чрез чатбот решение във Viber - CityGate, което ще осигури на жителите и гостите на морския град по-евтин и удобен начин за паркиране на автомобилите им в "синя" и "зелена зона" в града.

"Като една от най-активните и иновативни общини, ние винаги се стремим да улесним нашите граждани и гости с модерни градски решения, които са приложими в ежедневието и им носят допълнителна добавена стойност", коментира Андрей Рунчев, директор общинско предприятие "Транспорт" в Бургас.

"Избрахме община Бургас, защото винаги е готова да внедри и предложи на жителите и гостите си най-новите и иновативни технологии и платформи. Решихме да го осъществим съвместно с Viber - най-голямата чат платформа в България. Това решение надгражда стратегическото партньорство, което обявихме през май тази година", каза по повод старта на услугата Александър Василев, директор "Продажби и управление на партньори" в ДСК Мобайл.

Решението е да се реализира през най-популярното приложение за комуникация в България, тъй като 94% от потребителите на смартфони в страната използват Viber. Всеки желаещ може да използва този иновативен и лесен начин за паркиране, като потърси CityGate във Viber, регистрира се, въведе своята банкова карта и съответно, заплати с нея паркирането на автомобила си в Бургас.

Веднъж инсталирано на телефона, приложението за онлайн заплащане осигурява автоматично установява местоположението на потребителя. В него може да намерите информация за работното време на зоните за почасово платено паркиране и актуални новини за Бургас.

Услугата може да се ползва многократно. Съществува и опция за въвеждане на данни за неограничен брой превозни средства и банкови карти. Проектът е пилотен. dsk Ventures планира да въведе услугата в много други български общини. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК