Как да пътуваме с автомобил при високи температури?

Синоптиците прогнозират нови горещини в следващите дни

14.07.2022 | 23:15 Редактор: Теодора Патронова
Как да пътуваме с автомобил при високи температури?

Синоптиците прогнозират нови горещини в следващите дни, като в Европа вече се отчитат рекордно високи температури. Така че, независимо дали пътувате за почивка или до работата си, опитайте се да спазите няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с жегата. 

Охлаждаща течност: Проверете нивото на охлаждащата течност на вашия двигател. Ако е необходимо долейте или сменете цялата течност. Добре е да имате подръка (в багажника) тубичка с антифриз или дестилирана вода, която да долеете, ако се наложи.

Гуми: Високите температури подлагат на сериозно изпитание и гумите. Ето защо е необходимо да проверите налягането им, когато са студени гуми. Освен това се уверете, че гумите ви са в добро състояние, тъй като топлината може да предизвика спукване.

Охлаждайте двигателя: Не забравяйте да охлаждате двигателя от време на време. Препоръчително е редовно да гледате индикатора за температурата на двигателя, за да избегнете прегряване.

Охлаждайте спирачките: Редовните спирания също охлаждат спирачките. Те също могат да пострадат от топлината. От съществено значение за тях е да останат ефективни!

Четете повече по темата в automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК