Apple ще предизвика революция в автомобилния пазар

Шофьорите ще могат да използват смартфона си за управление на почти всички функции

07.06.2022 | 14:26 Редактор: Жаклина Иванова
Apple ще предизвика революция в автомобилния пазар

Apple, най-високо оценяваната технологична компания в света, навлиза все повече на пазара на автомобили. С обновената версия на софтуера за автомобили Carplay Apple цели да преценява и показва ключови индикатори в автомобила, като скорост, ниво на горивото, ниво на маслото и навигация.

"Работим с производителите на автомобили, за да преосмислим изживяването в автомобила на всички екрани", заяви изпълнителният директор в Apple Емили Шуберт, в понеделник по време на годишната конференция за разработчици WWDC.

Сред партньорите са германски автомобилни марки като Mercedes, Audi и Porsche. През следващата година на пазара ще се появят първите автомобили с новата система.

Досега Carplay можеше да прехвърля съдържание от iPhone на екрана в автомобила. В бъдеще шофьорите ще могат да използват смартфона си за управление на почти всички функции на автомобила, например на климатика.

При демонстрацията на преработения софтуер Carplay превзе дисплея на монитора пред волана на водача с информация като скорост, ниво на горивото и брой обороти. Друг дисплей показваше навигационната система и информация за температурата в автомобила.

"Обединяваме най-доброто от автомобила с най-доброто от iPhone", каза Шуберт.

Тя не даде конкретни данни за точния старт на новата система. Каза само, че първите автомобили, поддържащи новия Carplay, ще бъдат обявени през следващата година.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК