Apple увеличава глобално заплатите на служителите си

Amazon и Google също вече обещаха на служителите си повече пари

27.05.2022 | 20:43 Редактор: Ваня Кузманова
Apple увеличава глобално заплатите на служителите си

Служителите на технологичната компания Apple ще получават повече пари. Концернът ще повиши почасовите заплати в САЩ до поне 22 долара на час. Европейските служители също ще получават по-високи заплати. Говорител на Apple каза пред DPA: 

"Като насърчаваме и задържаме най-добрите членове на екипа в света, ние можем да предоставяме най-добрите и най-иновативните продукти и услуги на нашите клиенти".

Според изявлението заплатите ще се увеличат с 45% - в сравнение с 2018 г. Според информация на Handelsblatt обаче стартова заплата от 20 долара на час вече е стандартна за някои американски магазини. По този начин за тях сегашното увеличение на заплатите ще бъде 10%.

Apple не предостави подробности за това как ще се увеличат заплатите в различните отдели на компанията. Неотдавна много американски технологични компании обявиха големи увеличения.

Съобщава се, че компанията почти удвоява глобалния си бюджет за увеличение на възнагражденията въз основа на постигнатите резултати и засилва годишните си програми за възнаграждения, основани на акции. Amazon и Google също вече обещаха на служителите си повече пари.

Повече по темата четете в Investor.bg 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК