Съвети как сами да поправите драскотините по боята на автомобила

Те на пръв поглед са незабележими, но с времето започват да ръждясват

27.05.2022 | 23:05 Редактор: Ваня Кузманова
Съвети как сами да поправите драскотините по боята на автомобила

Нека започнем с факта, че т.нар. микропукнатини, причина, за които са хвърчащите по пътищата миниатюрни камъчета неминуемо увреждат боята, независимо дали колата се кара основно по магистрала, или пък в града. Като прибавим към това сръчността на съседите, а понякога и нашата собствена, рано или късно колата се покрива с малки наранявания на лака и боята. Те на пръв поглед са незабележими, но с течение на времето започват да ръждясват.

Проблемът "видимо/не се вижда", но всъщност е основна предпоставка за появата на сериозна ръжда. Малката драскотина или дупчица бързо се превръща в приемник, който много скоро отвежда колата до бояджийския цех.

Необходима е и четка, но не каква да е. Най-тънките четки за рисуване с акварел обаче вършат отлична работа. Не забравяйте обаче преди това за преобразувателя на ръжда: той ще бъде отлична основа и е доста способен да замени грунда в този импровизиран ремонт.

След като набавите нужните материали можете да започнете работа. Преди всичко ще измивате и полирате засегнатия елемент. След това нанасяте "химията" наречена преобразувател, оставяте ѝ няколко минути да подейства според инструкциите, след което измиваме с течаща вода и подсушавате. Следва боядисването.

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК