С мобилно приложение ще си поръчваме транспорт в София

Компания разработва решения за "умен град", които да улеснят пътниците и шофьорите

11.05.2022 | 10:38 Редактор: Елеонора Танева
С мобилно приложение ще си поръчваме транспорт в София

Компания разработва услугата "транспорт при поискване" в София. 

"Това е мобилно приложение с динамични спирки, чрез което може да си поискате отвеждащ транспорт, който да мине и да ви вземе от определена локация. Този транспорт отвежда до по-голямата инфраструктура, която е свързана с градски транспорт. Разработваме и алгоритми, които са свързани с мерене на въглеродни емисии и възможности за спестяването им", обясни изпълнителният директор на Telelink City Борислав Горов пред Bloomberg TV Bulgaria.

Компанията, създадена през 2019 г., е изцяло фокусирана върху решения за "умен град". А едно от основните направления е управление на градския транспорт.

"Имаме решения, които са свързани с интелигентни трафик системи и паркинг системи, включващи алтернативни системи за разплащане, мобилни приложения, както и решения за "умен туризъм". Екипът ни се състои предимно от програмисти и управляваме повече от 35 града", сподели Горов.

Компанията има няколко решения, свързани с оптимизацията на маршрутите, по които се движи градският транспорт в София и натоварването от гледна точка на пътникопотока.

Четете цялата статия в bloombergtv.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК