Навални се обърна към Запада с призив: Разбийте пропагандата на Путин

"По-голямата част от руските граждани имат напълно изкривена представа за това, което се случва в Украйна", посочи критикът на Кремъл

16.04.2022 | 13:27 Редактор: Жаклина Иванова
Навални се обърна към Запада с призив: Разбийте пропагандата на Путин

Намиращият се в затвора критик на Кремъл Алексей Навални призова западните правителства и американските интернет корпорации да открият "информационен фронт" в Русия. В послание до редица западни лидери и главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг Навални написа в Twitter, че те трябва да "разбият пропагандата" на руския президент Владимир Путин с помощта на възможностите за реклама в социалните медии.

"Комбинацията от наистина безумна пропаганда по всички канали 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, затварянето и блокирането на независими медии и уебсайтове започва да дава резултат. Факт е, че по-голямата част от руските граждани имат напълно изкривена представа за това, което се случва в Украйна", пише той.

Проучванията на общественото мнение, според които подкрепата за Путин се е увеличила напоследък, обаче бяха определени от Навални като "лъжи".

Само за месец и половина Русия е "закрила и блокирала всички независими медии, включително и по-предпазливите", така че Навални пита: "Щеше ли това да е необходимо, ако войната с Украйна наистина се радваше на такава подкрепа?".

Според социологическо проучване от края на март подкрепата за Путин и войната в Украйна сред руското население е около 80%.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК