Netflix е на крачка от голяма промяна

Тества споделянето на акаунти от хора извън домакинството

17.03.2022 | 15:00 Редактор: Жаклина Иванова
Netflix е на крачка от голяма промяна

Netflix тества функции, включително такава, която ще позволи споделянето на акаунти от хора извън домакинството на допълнителна цена, обяви стрийминг пионерът, цитиран от Ройтерс.

Компанията тества функциите в Чили, Коста Рика и Перу, като дава възможност на членовете, ползващи стандартни и премиум планове, да добавят до двама души.

Освен това Netflix проучва друга функция, която ще позволи на потребителите на основен, стандартен или премиум план да прехвърлят информацията от профила си в нов акаунт или подакаунт, запазвайки данни като история на гледане и персонализирани препоръки.

В момента компанията позволява на хората, които живеят заедно, да споделят един Netflix акаунт. Но плановете създадоха известно объркване относно това кога и как профилите могат да бъдат споделяни, твърди Netflix, допълвайки, че това засяга възможността ѝ да инвестира в ново съдържание, пише investor.bg.

Компанията посочва, че ще тества функциите и доколко са полезни, преди да направи промени и в други части на света.

През януари Netflix сви очакванията си за растеж, а прогнозата ѝ за броя на потребителите, които ще привлече през първото тримесечие, се оказа по-слаба от очакваното от Wall Street.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК