Netflix пуска нова интересна функция, насочена към децата

Това е поредният опит на компанията да привлече по-младите потребители към платформата си

09.11.2021 | 23:30 Редактор: Жаклина Иванова
Netflix пуска нова интересна функция, насочена към децата

Гигантът в стрийминг услугите Netflix пуска функция, подобна на TikTok, насочена към децата. Това е поредният опит на компанията да привлече по-младите потребители към платформата си и да им помогне да открият програмите ѝ, коментира Bloomberg.

Функцията "Детски клипове" (Kids Clips), която се появява в приложението за iOS на Netflix, ще показва кратки видеа от съществуващата библиотека с детски програми и филми на компанията. Netflix планира да добавя нови клипове ежедневно, базирайки се на сегашните си и бъдещи предложения.

Стрийминг компанията експериментира с нови функции, които могат да предложат на клиентите повече заглавия в каталога ѝ. Ходът е и опит да достигне потребители, които обикновено биха гледали TikTok или кратки видеа в YouTube.

Усилията, които Netflix определя като тест, надграждат по-ранна функция, наречена "Fast Laughs", която се фокусира върху комедийни видеа. Тя бе пусната по-рано тази година. Netflix създаде и класации на най-популярните си заглавия, предоставяйки на потребителите друг начин да откриват програми, които може да харесат.

Емисията за деца ще наподобява Fast Laughs, но видеата ще бъдат гледани хоризонтално и ще се разполагат на целия екран. Децата ще могат да гледат 10 до 20 клипчета наведнъж, пише investor.bg.

Функцията ще бъде въведена тази седмица в САЩ и в испаноговорящите страни в Латинска Америка, както и на пазари като Канада, Австралия и Ирландия. Netflix потвърди пускането на новата функция, след като наличието ѝ бе открито в скрит код от разработчика на iOS Стив Мозър и споделена от Bloomberg News.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК