Русия замества Instagram с "Росграм"

Руският държавен комуникационен регулатор Роскомнадзор в понеделник блокира достъпа до Instagram

16.03.2022 | 20:20 Редактор: Здравко Черкезов
Русия замества Instagram с

Руски технологични предприемачи ще пуснат приложение за споделяне на снимки, насочено към вътрешния пазар. По този начин те ще се опитат да запълнят празнината, оставена от Instagram, която властите блокираха тази седмица, предава Ройтерс.

Новата услуга, известна като "Росграм", ще стане активна на 28 март и ще има допълнителни функции, включително такава за кампании за набиране на пари и платен достъп до част от съдържанието, разкрива уебсайтът на услугата.

"Партньорът ми Кирил Филимонов и нашата група от разработчици вече бяха готови за този обрат на събитията и решиха да не пропускат възможността да създадат руски аналог на популярна социална мрежа, любима на нашите сънародници", коментира във "ВКонтакте" Александър Забов, директор връзки с обществеността на компанията.

Руският държавен комуникационен регулатор Роскомнадзор в понеделник блокира достъпа до Instagram, след като компанията майка Meta Platforms миналата седмица заяви, че ще позволи на потребителите на социалната мрежа в Украйна да публикуват послания като: "смърт на руските нашественици".

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 1
голям майтап
преди 6 месеца
Рос грам...като Жигули пред Мерцедес... :)))) Сигнализирай за неуместен коментар