А1 отличи 7 български училища с приз "Дигитално училище на България"

Телекомът получи две награди от конкурса B2B Employer Branding Awards 2021

25.02.2022 | 12:05 Редактор: Тодор Петров

А1 награди 7 български училища в първото издание на конкурса "Дигитално училище на България", който се проведе през 2021 година. Победителите в различните категории са от Варна, Гоце Делчев, Дупница, Кърджали, Свищов и София. Проектите включват разнообрази подходи за обучение като виртуална реалност, интерактивни дъска и съвременни STEM кабинети. Конкурсът се проведе в партньорство с фондация „Заедно в час“ и с подкрепата на Министерство на образованието и регионалните управления по образование.

Експертното жури посочи най-добрите, които ще получат дигитална интерактивна дъска от А1, за да направят обучението още по-интригуващо. Членовете на журито бяха изявени професионалисти и активисти в сферата на образованието, журналисти и представители на европейски институции.

B2B Employer Branding Awards 2021 с два приза за А1 

А1 получи две награди от конкурса B2B Employer Branding Awards 2021. Компанията беше отличена за иновациите в обучението на таланти в пандемични условия. В специалната категория „Изгряващ лидер“ наградата беше заслужено присъдена на Яна Янкова, старши мениджър „Финтех и дигитални решения“. За по-малко от година нейният екип успява да създаде и да поддържа над 500 кампании, а приносът им към общите приходи на компанията надхвърля няколко милиона лева.

В категория „Иновации в обучението на таланти“ журито на конкурса оцени на високо ниво подхода на А1 да стимулира и подкрепя надграждането на знанията и уменията на талантите в компанията чрез специално създадената ICT академия. По време на академията А1 използва новаторски подход за повишаване на компетенциите на талантите от направление „Корпоративни продажби“ в условията на пандемия с помощта на специално създадени виртуални обучения.