След тази новина ще ви се прииска да започнете работа в Amazon

Компанията увеличава повече от два пъти максималната заплата

08.02.2022 | 11:40 Редактор: Жаклина Иванова
След тази новина ще ви се прииска да започнете работа в Amazon

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. увеличава повече от два пъти максималната базова заплата, която плаща на служителите си, от 160 хил. на 350 хил. долара.

"През изминалата година се наблюдаваше особено конкурентен пазар на труда. След като направихме задълбочен анализ на различните възможности, претегляйки икономическите аспекти на нашия бизнес и необходимостта да останем конкурентоспособни за привличане и задържане на най-добрите таланти, решихме да направим значително по-голямо увеличение на нивата на възнаграждение, отколкото през типичната година", посочва компанията пред служителите в понеделник в бележка, разгледана от Bloomberg.

Amazon също така заяви, че увеличава диапазона на възнагражденията за повечето работни места в световен мащаб и променя времето за предоставяне на акции, за да ги съобрази с повишенията.

Подобно на много други големи работодатели, в последно време Amazon изпитва трудности с наемането и задържането на работници. Компанията отдавна разчита на възнаграждения на базата на акции, залагайки на това, че може да привлече работниците да заемат позиции, дори ако основното заплащане е ниско.

Медиите съобщават, че темпът на текучество в Amazon е достигнал кризисни нива, а през миналата година са напуснали рекордните 50 вицепрезиденти.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК