Всепоглъщащ бъдещ свят на интернет? Ето я реалността за метавселената

Напълно работещ виртуален свят ще изисква много повече капацитет за пренос на данни

25.01.2022 | 11:25 Редактор: Теодора Патронова
Всепоглъщащ бъдещ свят на интернет? Ето я реалността за метавселената

За някои метавселената се използва като нарицателно за все по-разпростиращия се и всепоглъщащ бъдещ свят на интернет. За други, особено хората, които работят в игрални студия и социални медии, това е все по-явна прогноза, че предстои да прекарваме все по-голяма част от работата и свободното си време във виртуална среда и паралелни дигитални светове.

Независимо от търговската логика, придобиването допълнително подчерта идеята, че метавселената е мястото, където ще се разиграят всички наистина интересни технологични съперничества и борби за власт през следващите години. 

Тук обаче има един проблем. Цялата спекулативна поезия за това, което в крайна сметка може да бъде възможно в метавселената, казват експерти по компютърни мрежи, които са в основата на нейното бъдеще, значително изпреварва по-прозаичната реалност.

Напълно работещ виртуален свят или дори просто поглъщащо изживяване в реално време с висока разделителна способност ще изисква много, много повече капацитет за пренос на данни между потребителя и мрежата, отколкото е наличен в момента в домовете по целия свят. 

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК