Как да се справим с неработещите чистачки?

Повечето проблеми възникват заради ненавременна грижа за тях

20.01.2022 | 16:15 Редактор: Ваня Кузманова
Как да се справим с неработещите чистачки?

По време на движението на чистачките по стъклото често се появяват характерни пролуки - места, където мръсотията остава. Вашето оборудване за почистване на стъклото вече не се справя с основната си задача. А на всичкото отгоре започва да се появява ужасно досадно скърцане. 

Повечето от проблемите с чистачките на предното стъкло възникват в резултат на ненавременна грижа за тях. За щастие в повечето случаи решаването на проблема не е трудно.

На първо място, трябва да установите в коя чистачка е проблемът. За да направите това, трябва да се извърши внимателна визуална проверка на чистачките, докато работят. След това трябва да разберете в какво положение е гумената лента на чистачката по време на работа. В статично положение гребенът на перото трябва да е перпендикулярен на стъклото. 

Всички проблеми могат да се решат с обикновените клещи, както и с чист, плътен парцал. Поставяме тъканта върху металното рамо на чистачката, след което внимателно го огъваме с клещите в посоката, необходима за подравняване на конструкцията. Понякога може да се наложи да огънете рамото и леко встрани от стъклото, за да намалите натиска. 

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК