Защо автомобилните компании намаляват използването на кожените салони?

Много бикове умират - до 20 - за превозно средство

08.01.2022 | 13:25 Редактор: Ваня Кузманова
Защо автомобилните компании намаляват използването на кожените салони?

Устойчивите материали изминаха дълъг път през последните години. Основната им разработка обаче не идва от автомобилните компании, а от модните. Именно те налагат специализирани органични, възобновяеми, рециклирани и други устойчиви материали, като вече има много фантастични, луксозни, издръжливи текстилни изделия. Бамбукът, рециклирана пластмаса и дори скромното растение коноп могат да бъдат превърнати в великолепна материя без жестокост.

Разбира се, има някои деликатни ситуации, при които мнозина ще почувстват, че само истинската кожа е подходяща. Кожите, използвани от Bentley например, са ултра премиум, а майсторството, което влиза в интегрирането им в интериора на автомобила, е ненадминато. 

Но много бикове умират - до 20 на превозно средство - за да дадат на свръхбогатите приемлив трон.

Не можем да си представим клиент на Bentley, който да не е ценител на скъпата кожа, въпреки че материал, направен от ципите на италианското винено грозде, също звучи луксозно, нали? 

За щастие има и други подходи, които изобщо не се опитват да копират външния вид и усещането на кожата и също изглеждат и се усещат като луксозни. Всичко е въпрос на мислене. А автомобилните компании постепенно започват да мислят и в тази насока.

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК