Социалната мрежа на Тръмп стартира през февруари

Потребителите ще могат да прикачват снимки, връзки към видеа и статии

07.01.2022 | 23:30 Редактор: Искра Ангелова
Социалната мрежа на Тръмп стартира през февруари

Медийната група на предишния президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да пусне обещаната от него социална мрежа през февруари, се казва в съобщение в AppStore на Apple.

Приложението "Truth Social" се очаква да бъде официално достъпно от 21 февруари 2022 година. То ще има функции, подобни на инструментите за онлайн връзка, които се намират в Meta (Facebook).

В момента достъп до приложението е възможен само при предварителна заявка. Както е посочено на страницата на приложението в AppStore, то ще започне да функционира на 21 февруари, когато САЩ празнуват федерален празник - Деня на президента (третият понеделник на февруари).

Съдейки по екранните снимки, представени на страницата на приложението, новата социална мрежа ще работи на принципа на блог и в много отношения ще наподобява Twitter, където Тръмп беше блокиран завинаги, след като негови поддръжници щурмуваха Капитолия на 6 януари 2021 година.

Публикациите в социалната мрежа на Тръмп ще се наричат ​​"истини", като потребителите ще могат да прикачват снимки, връзки към видеа и статии, пише ТАСС, цитирана от Money.bg.

Разработчиците на социалната мрежа уверяват, че Truth Social ще следва принципа на приобщаването и там ще намерят съмишленици поддръжниците както на консервативните, така и на либералните възгледи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК