Тръмп стартира собствена социална мрежа

Платформата Truth Social ще бъде налична в бета версия с покана от ноември 2021 г.

21.10.2021 | 08:43 Редактор: Жаклина Иванова
Тръмп стартира собствена социална мрежа

Доналд Тръмп обяви стартирането на собствена социална мрежа Truth Social, след като през януари беше баннат от Twitter, Facebook и YouTube, които го обвиниха, че чрез профилите си там е подбуждал своите поддръжници към агресия преди нападението над Капитолия.

Бившият президент иска "да се противопостави на тиранията на гигантите на технологиите", които "използваха едностранната си сила, за да заглушат гласовете на несъгласието в Америка", посочва той в изявление.

Платформата ще бъде собственост на новосформираната Trump Media & Technology (TMTG), структура, която също ще предоставя и видео услуги.

"Живеем в свят, в който талибаните имат огромно присъствие в Twitter, докато любимият ви американски президент е блокиран. Това е неприемливо", категоричен бе Тръмп.

Републиканецът-милиардер беше блокиран от Facebook, Twitter и YouTube след атаката на Капитолия от неговите поддръжници по време на обявяването на окончателната изборна победа на демократа Джо Байдън на 6 януари.

Блокирането на акаунта на Тръмп в го лиши от 89 милиона души публика.

Ядосан, че вече няма достъп до любимия си профил-мегафон, в който всеки ден туитваше много важни президентски решения и уволнения, бившият президент обеща създаването на социална мрежа, припомни БГНЕС.

Мрежата Truth Social ще бъде налична в бета версия с покана от ноември 2021 г., преди да стартира официално през първото тримесечие на 2022 г. Приложението му вече може да бъде изтеглено от App Store.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК