За първи път от 25 години Тръмп е аут от класацията на 400-те най-богати американци

Миналата година когато той се класира на 339 място

14.10.2021 | 17:00 Редактор: Искра Ангелова
За първи път от 25 години Тръмп е аут от класацията на 400-те най-богати американци

Богатството на Доналд Тръмп се оценява на приблизително 2,5 милиарда долара, според Forbes. Той отпадна от елитния списък на богаташите в Америка Forbes 400 за първи път от 25 години насам. 

Миналата година когато Тръмп се класира на 339 място в класацията. От началото на пандемията обаче активите му се топят с 600 милиона долара. 

Технологичните акции, криптовалутите и други активи процъфтява в ерата на Ковид. За разлика от тях обаче имотите на големите градове, които съставляват по-голямата част от богатството на Тръмп, загубиха малко или много стойност.

Ако трябва да търси виновник, Тръмп може да започне от себе си. Преди пет години той имаше златната възможност да диверсифицира богатството си. Току-що на изборите през 2016 г. бе съветват да се лиши активите си в недвижими имоти, за да не подклажда конфликт на интереси, предава Money.bg.

Той обаче уверено заяви: "Всъщност бих могъл да водя бизнеса си и да управлявам правителството едновременно. Аз бих бил единственият, който би могъл да направи това", коментира той малко преди да влезе в Белия дом. 

Така Тръмп реши да задържи активите си. По онова време те бяха на стойност около 3,5 милиарда долара.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК