Мелания Тръмп не иска да става първа дама отново, неин син би ѝ взел мястото

Може би е време за операция "Блокирай Доналд", пише CNN

08.09.2021 | 23:38 Редактор: Здравко Черкезов
Мелания Тръмп не иска да става първа дама отново, неин син би ѝ взел мястото

Каквото и да говорим за Мелания Тръмп, едно е сигурно - тя е последователна и постоянна. Съпругата на бившия американски президент Доналд Тръмп прояви нулев интерес да бъде първа дама още през 2016 г., когато съпругът ѝ бе избран за лидер на САЩ. Изглежда тя изпитва същия нулев интерес да бъде първа дама отново.

Според мистериозни източници, които наскоро говориха пред CNN за начина на мислене на Мелания, тя няма желание да се върне в Белия дом. Бившата първа дама е заявила, че ако Доналд Тръмп реши да се докаже за пореден път, кандидатирайки се за президент през 2024 година, тя няма да го придружава по време на предизборната кампания.

Вместо това един от неговите синове ще заеме мястото ѝ пише dnes.bg, цитирайки CNN.

Може ли Доналд Тръмп да се кандидатира отново за президент?

В априлско интервю за Fox той заяви, че "100% мисли да участва отново". През май той каза пред Кендис Оуенс, че "хората ще бъдат много, много щастливи, когато направя определено съобщение". А миналата седмица беше съобщено, че конгресменът Джим Джордан е казал, че Тръмп е "готов да обяви кандидатурата си след всички тези лудости в Афганистан".

А ако Тръмп пак се кандидатира - може ли да спечели?

Според експертите това не е невъзможно. Той със сигурност би могъл да спечели републиканската номинация: допитване през февруари установи, че 54% от републиканските избиратели биха подкрепили Тръмп на президентските избори за републиканци през 2024 г. Майк Пенс е вторият фаворит, но с едва 12% от гласовете. Ако изборите бяха проведени сега, неотдавнашно проучване на Emerson установи, че Тръмп ще надвие с малко Байдън, чийто рейтинг на одобрение наскоро се понижи.

Но през следващите няколко години всичко може да се случи. По време на встъпването в длъжност на Тръмп Мелания е създала операция "Блокирай Иванка", за да гарантира, че дъщерята на президента няма да открадне светлината на прожекторите от нея. Ако Мелания сериозно смята, че не иска втори опит да стане първа дама, може би е време за операция "Блокирай Доналд".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК