Skype премахва "обидните" емотикони

Основните конкуренти на Skype в WhatsApp, Apple FaceTime, Viber и Google Hangouts.

30.04.2014 | 15:11 Редактор: Ирина Георгиева
Skype премахва

Skype премахва емотиконите, които крият потенциал за обида, съобщава BBC,  позовавайки се на информация от самите разработчици на програмата. Това например са иконите, които показват среден пръст, краката на жена, носещи високи токчета и подобни.

По информация на TechCrunch промените са били направени преди повече от месец. Според голям брой от Skype потребителите емотиконите са изчезнали още през февруари с ъпдейта до версия 6,14.

Отстранените емотикони, които биха могли да се използват като мигновени съобщения по време на разговорите, са част от „скритата“ гама икони, разделена от стандартните. Другите „скрити“ емотикони са все още на разположение. В тях са включени жълто личице, което пуши, друго, което е пияно и трето, което носи боксови ръкавици.

Skype  се появи преди повече от 10 години. През 2011 г. беше закупен от Microsoft, който през 2013 г. реши да преустанови своята услуга Windows Live Messenger, в полза на Skype.

Skype има редица конкуренти, ключовите сред които Apple FaceTime, Viber и Google Hangouts.

През февруари тази година услугата за мигновени съобщения WhatsApp беше придобита от Facebook за $ 19 млрд. От ръководството на социалната мрежа обявиха, че „в рамките на месеца“ ще добавят и функцията за гласово повикване.
Приложението WhatsApp предлага функции като изпращане на гласови бележки, малки аудио клипове, но след актуализацията си се очаква да има функции, подобни на Skype.