Сделка за $500 млн. - Google придоби израелски стартъп за киберсигурност

Финансови подробности не бяха разкрити от компаниите

05.01.2022 | 12:36 Редактор: Жаклина Иванова
Сделка за $500 млн. - Google придоби израелски стартъп за киберсигурност

Американската технологична компания Google, част на Alphabet Inc, съобщи, че нейното подразделение за облачни услуги е придобило израелския стартъп за киберсигурност Siemplify, тъй като американският технологичен гигант разширява предложенията си за сигурност на фона на нарастващия брой кибератаки.

Финансови подробности за сделката не бяха разкрити от компаниите, но източник разкрива пред Ройтерс, че Google е платила около $500 млн. в брой за Siemplify.

Сделката е сключена, след като през август миналата година Google пое ангажимент пред президента на САЩ Джо Байдън да инвестира $10 млрд. в киберсигурност през следващите пет години на фона на значителното нарастване на кибератаките и нарушенията в сигурността на данните.

Siemplify, ръководена от съоснователя и главен изпълнителен директор - Амос Стърн, предоставя решения за оркестрация, автоматизация и реагиране в областта на сигурността. Компанията е набрала 58 млн. долара от инвеститори, сред които G20 Ventures и 83North.

С партньорството си с Google Cloud Siemplify е привлякло интереса на купувача, докато е в процес на набиране на нов кръг частен капитал, уточнява източникът.

От началото на пандемията през 2020 г. приходите на Google от бизнеса с облачни услуги почти се удвоиха до около $5 млрд., тъй като компаниите преминаха към работа от дома.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК