С около 6-7 хил. лв. са поскъпнали колите на българския пазар за 3 години

Цената на някои модели е скочила със смяната на поколенията

28.12.2021 | 11:55 Редактор: Ваня Кузманова
С около 6-7 хил. лв. са поскъпнали колите на българския пазар за 3 години

Средно с по около 6-7 хиляди лева са поскъпнали повечето масови модели на българския пазар само за последните три години, показва традиционната справка на Automedia.bg за най-евтините нови автомобили у нас.

Цената на някои модели е скочила със смяната на поколенията, като например тази на Dacia Sandero, която струва с цели 6300 лева повече, отколкото преди три години, но вече е на изцяло нова и по-скъпа за производство платформа. 

При бестселъра Duster разликата е още по-фрапантна - 10 230 лева скок в цената на стартовото ниво, което се обяснява с новите екостандарти и отпадането от гамата на най-евтиния 1.6-литров бензинов двигател.

Повече по темата четете в Automedia.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
IM-A-дртиВайтBoY!
преди 2 години
ЕДва ли това е валидно само и 1ствено за БГ-автопазара. Мисля и съм склонен да твърдя, че това е УМИШЛЕНА ЦЕЛЕНАСОЧЕНА кампания от страна на всички производители на дрти /умирающи/ коли с ДВГ, щото май че това се оформя като "лебедовата" им песен, преди изхвърлянето им от употреба след 10ина години...Още повече, че 1 ел.кар се предлага за над 70-80 хилки, това също си е чист ОБИР посред бел ден от тия гонещи маХ.профит в рамките на маХ.кратък срок от време. И всичко това е за с/ка на потребителя Сигнализирай за неуместен коментар