Нов срив на облака на Amazon, спряха голям брой онлайн услуги

Потребители съобщават за проблеми с достъпа до редица уебсайтове

23.12.2021 | 17:23 Редактор: Теодора Патронова
Нов срив на облака на Amazon, спряха голям брой онлайн услуги

В сряда операциите на Amazon за изчисления в облака претърпяха третото си прекъсване в рамките на един месец. Това доведе до кратко спиране на голям брой онлайн услуги. Самият Amazon съобщи на страницата си, че прекъсване на електрозахранването в център за данни в Северна Вирджиния е предизвикало проблеми със свързаността и е нарушило работата на различни онлайн бизнеси. Сред засегнатите е бил софтуерът за професионални разговори Slack, както и магазинът за игри на Epic Games.

Според Downdetector, сайтът, който следи проблеми с уеб услуги, потребители са съобщавали за проблеми с достъпа до уебсайтове като услугата за видео стрийминг Hulu на Walt Disney Co., платформата за търговия с криптовалути Coinbase Global Inc. и инвестиционния мениджър Fidelity Investments.

На 7 декември Amazon отчете едно от най-тежките прекъсвания в историята си, което засегна Netflix Inc., приложението за мобилно банкиране Chime и производителя на прахосмукачки роботи iRobot и дори се отрази негативно и на продажбите на билети за предстоящото турне на Адел. Amazon обясни този инцидент с „неочаквано поведение“ на автоматизираните си процеси.

Представители на индустрията за облачни услуги казват, че прекъсванията винаги са били често срещани, но тъй като тези услуги стават все по-важни за световната икономика и начина на живот на хората, сега са по-забележими.

Проблемите в сряда са били свързани с най-големия и най-дълго работещ облачен регион на Amazon на Източното крайбрежие. Това съоръжение често се оказва причина за някои от последните прекъсвания, твърдят представители на индустрията.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК