Продадоха виртуален имот в онлайн свят за рекордните $2,4 млн.

Теренът щял да бъде използван за дигитални модни събития и продажба на виртуални дрехи за аватари

24.11.2021 | 11:46 Редактор: Здравко Черкезов
Продадоха виртуален имот в онлайн свят за рекордните $2,4 млн.

Виртуален недвижим имот в онлайн света Decentraland беше продаден за криптовалута на стойност рекордните 2,4 млн. долара, съобщиха купувачът криптоинвеститор Tokens.com и Decentraland, цитирани от Ройтерс.

Decentraland е онлайн среда, известна още като метавселена, където потребителите могат да купуват земя, да посещават сгради, да се разхождат и да се срещат с хора като аватари.

Decentraland е специфичен вид метавселена, която използва блокчейн. Там земя и други неща се продават във формата на незаменяеми токени (NFT), които са вид криптоактив.

Криптоентусиасти купуват земя там като спекулативна инвестиция, използвайки криптовалутата на Decentraland MANA.

Филиалът на Tokens.com Metaverse Group е купил имота в понеделник за 618 хил. MANA, които към онзи момент са се равнявали на 2 428 740 долара, съобщи говорител на Decentraland. Новината беше потвърдена и в комюнике на Tokens.com, информира Investor.bg.

Ройтерс е видял вписването на покупката на терена на пазара на незаменяеми токени OpenSea.

Decentraland съобщи, че това е най-скъпата покупка на терен за виртуален имот в платформата.

Теренът се намира на Fashion Street от картата на Decentraland и Tokens.com съобщи, че ще бъде използван за дигитални модни събития и продажба на виртуални дрехи за аватари.

Той се състои от 116 по-малки парцела, всеки от които е с площ от малко под 5 кв. м, с което виртуалният размер на терена достига 656 кв. м.

Андрю Кигел, главен изпълнителен директор на Tokens.com, заяви, че активите ще допълнят вече притежаваните имоти от Metaverse Group.

През юни парче виртуален терен в Decentraland беше продадено за 1 295 000 MANA, равняващи се на 913 228 долара към онзи момент. Купувачите създадоха виртуален търговски център за продажба на дигитални дрехи, но оттогава Ройтерс е посетил няколко пъти обекта и не е видял купувачи там.

MANA е силно волатилна криптовалута. Тя поскъпна с около 400% този месец, като цената ѝ нарасна след смяната на името на Facebook, сочат данни на Coinbase.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК