Apple ускорява разработването на електрически автомобил с автономно шофиране

Технологичните гиганти прекараха години в разработването на иновативни превозни средства

19.11.2021 | 20:51 Редактор: Теодора Патронова
Apple ускорява разработването на електрически автомобил с автономно шофиране

Американският технологичен концерн Apple Inc. ускорява разработването на своя електрически автомобил и пренасочва проекта към такъв с пълни възможности за автономно шофиране, каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. 

През последните няколко години автомобилният екип на Apple е изследвал два едновременни пътя: създаване на модел с ограничени възможности за самостоятелно управление, фокусиран върху управлението и ускорението, подобно на много настоящи автомобили, или версия с пълна способност за автономно управление, която не изисква никаква човешка намеса.

Под управлението на новия лидер - изпълнителният директор на софтуера на Apple Watch Кевин Линч - инженерите сега се концентрират върху втория вариант. Линч настоява за разработване на кола с пълна система за самостоятелно управление още в първата ѝ версия, поясняват източниците, които са поискали да не бъдат идентифицирани, тъй като разговорите са частни.

Опитвайки се да овладее самоуправляващите се автомобили, Apple преследва Светия Граал в индустрията. Технологичните и автомобилните гиганти прекараха години в разработването на автономни превозни средства, но с малък успех.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК