5 причини защо да харесаме Nokia XR20

18.11.2021 | 12:04 Редактор: Елеонора Танева
5 причини защо да харесаме Nokia XR20

По дефиниция Nokia XR20 е смартфон от среден клас, но при по-обстоен преглед на спецификациите се оказва, че това устройство е много повече. Той е издръжлив като танк, но с елегантен дизайн. Проектиран е с много „незабележими” детайли, които го правят по-специален - барометър, отвор за връзка, гумирани ръбове на алуминиевата рамка, дискретно лого встрани, поддръжка на 5G и безжично зареждане, удължена гаранция от 3 години, гарантирани актуализации на операционната система и сигурността. Ето пет неща, заради които Nokia XR20 си струва да бъде харесан:

ЗДРАВИНАТА НА КОРПУСА

Nokia XR20 най-елегантният и издръжлив телефон от портфолиото Nokia до момента. Устройството отговаря на два от най-високите стандарти за издръжливост, а именно IP68, както и на американския военен стандарт MIL-STD810H. Това означава, че има пълна защита срещу проникване на прах и може да се справи с удари, падания от 1,8 метра, екстремни температурни колебания и потапяне до 1.5 метра сладка вода в рамките на един час. Екранът е от закалено стъкло Gorilla Glass Victus - най-здравото до момента на Nokia телефон. Едно от допълнителните предимства се крие в сензорния екран на Nokia XR20, с който може да се работи с мокри ръце или ръкавици. Издържа на големи температурни амплитуди – от +55С° до -20С°.

СТЕРЕО ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ И OZO АУДИО

Nokia XR20 разполага със стерео високоговорители, един в слушалката и друг в долната част на устройството. Високоговорителите обикновено са включени по подразбиране, но могат да бъдат изключени от настройките. Възпроизвеждането на звука е до 90 децибела, което е доста силно. При максимална сила на звука е изключително ясен, а основната причина за това са алгоритмите на OZO аудиото, които правят звука богат и без никакви изкривявания  при възпроизвеждане от високоговорителите на Nokia XR20.

ПРОГРАМИРУЕМ БУТОН ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ

Програмируемият бутон за спешни случаи е малкият червен бутон в горната част на устройството. Могат да се задават както набиране на определени контакти в случай на нужда, така и други функции, бързият достъп до които би бил полезен в ежедневието – запис на екран, звукозаписвач, фенерче, стартиране на приложение, калкулатор, самолетен режим и много други.  Активира зададените функции с кратко или продължително натискане.

БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ

Не че Nokia XR20 трябва да се презарежда толкова често благодарение на 2-дневния живот на батерията, но безжичното зареждане е несъмнено удобство. Nokia XR20 разполага с батерия с капацитет 4630 mAh, която се зарежда с мощност до 18W. Моделът поддържа и 15W Qi безжично зареждане, което е още една отличителна черта спрямо другите устройста в този клас.

ГАРАНЦИЯТА

Всички потребители я обичат  – колкото по-дълга, толкова по-добре. При Nokia XR20 гаранциите са дори повече. Първо, гаранцията на телефона е удължена на 3 години, вместо стандартните две. В допълнение производителят предоставя еднократна безплатна подмяна на дисплея  в рамките на първата година от покупката, в случай на счупване. Друга добра новина за потребителите е, че Nokia XR20 е част от програмата Android One - най-чистата версия на Android от Google. Има гарантирани 3 години актуализации на операционната система и 4 години актуализации за сигурност. Nokia XR20 e и перфектен бизнес телефон, като той e сертифициран като Android Enterprise продукт.

По отношение на основните си хардуерни спецификации Nokia XR20 се представя повече от отлично. 5G процесорът е Qualcomm Snapdragon 480, оперативната памет е 6GB, a мястото за съхранение - 128GB.

Що се отнася до камерите на модела, производителят е заложил на висококачествена ZEISS оптика. Основната камера е 48 MP, която се допълва отлично от 13 MP широкоъгълен обектив. Любопитно е, че работата на двете камери се улеснява от 2 вида светкавици - Dual-tone LED + Single LED. Режимът SpeedWarp осигурява бързо превъртане на ключови моменти, а при запис на пространствен звук с OZO, страничните звуци са изолирани за едно страхотно аудио изживяване. 

Актуални оферти за модела може да намерите тук:

https://www.telenor.bg/bg/private/device/view/nokia-xr20-5g-128gb-dual?utm_term

https://www.technopolis.bg/bg/Mobilni-telefoni/Smartfon-GSM-NOKIA-XR20/p/574694

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Maduro
преди 2 години
вие сериозно ли, тоя телефон вече остаря :D Сигнализирай за неуместен коментар