Apple ще дава части и инструменти на потребителите за самостоятелна поправка

Програмата ще стартира в началото на 2022 година в САЩ

17.11.2021 | 23:23 Редактор: Жаклина Иванова
Apple ще дава части и инструменти на потребителите за самостоятелна поправка

Apple обяви, че започва програмата за самостоятелна поправка Self Service Repair, която ще даде достъп до оригинални части и инструменти на Apple на хора, които се чувстват достатъчно уверени сами да поправят устройствата си.

Първоначално тя ще бъде достъпна за модели от гамата на iPhone 12 и iPhone 13, а скоро в нея ще бъде включени и компютрите Mac с чиповете M1.

Програмата ще стартира в началото на 2022 година в САЩ, а и в течение на времето ще обхване още няколко страни. Първоначалната фаза на програмата ще се фокусира върху най-често обслужваните модули, като дисплея, батерията и камерата. Възможността за поправка и на други компоненти ще стане възможна по-късно следващата година.

Това е огромна промяна за компанията, която досега се съпротивляваше на движението за право на всякакви поправки, извършвани извън магазините на Apple.

Apple създава издръжливи продукти, предназначени да издържат на ежедневна употреба. Когато продукт на Apple изисква поправка, той може да бъде обслужен от обучени техници, които използват оригинални части на Apple на хиляди места, включително да бъдат изпратени на Apple (в магазина или по пощата), независими сервизи и сега собственици на продукти, които са в състояние да извършват поправка сами.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК