Microsoft представи Office пакeт за iPad

Програмите Word, Excel и PowerPoint вече са на разположение на потребителите в магазина за приложения на Apple.

28.03.2014 | 13:30 Редактор: Мариета Иванова
Microsoft представи Office пакeт за iPad

Microsoft представи приложение на своя Office пакет, специално за iPad. Програмите Word, Excel и PowerPoint вече са на разположение на потребителите в магазина за приложения на Apple. Стъпката показва намеренията на ръководството на софтуеърната компания да заложи твърдо на мобилните приложения в дългосрочната си стратегия на развитие.

Програмите са безплатни за теглене, така че потребителите на iPad вече могат да създават документи, да правят таблици или да изготвят презентации. И докато самата технология, която стои зад приложението не е нищо особено, то стратегията на Майкрософт е да постави Офис пакета в сърцето на усилията на компанията да се превърне в лидер в различни платформи, дори за сметка на Windows.

„Нашите клиенти искат да знаят на къде отиваме, каква е програмата ни за иновации. Ние искаме да виждаме Офис пакета на всеки на всяко мобилно устройство. Днес правим стъпка в тази посока. Що се отнася до Офис 365, платформата ни за онлайн офис, достъпен в интернет, правим всичко възможно той да достигне до всички потребителите на смартфони, на таблети, на персонални компютри по света“, коментира главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела.

Анализаторите все още очакват да се убедят дали Microsoft наистина не иска да премине отвъд традицията на Windows, която е основен генератор на приходите на Бил Гейтс и помогна на компанията да достигне цени на акциите си над 40%, нива невиждани от дотком балона от 2000 г.