Българска игра помага на децата да станат финансово грамотни

Чрез играта децата да разберат, че родителите не са бездънни касички

12.10.2021 | 09:01 Редактор: Елеонора Танева
Българска игра помага на децата да станат финансово грамотни

В българското образование темата за финансовата грамотност на децата не е достатъчно застъпена, а е от изключително значение, особено при това пренасищане на пазара с детски стоки.

Това провокира създаването на българска образователна игра, която помага на децата да станат финансово грамотни по достъпен и интересен начин.

"Образователните карти са насочени за ученици от начален до гимназиален етап. В зависимост от тяхното израстване темите и казусите стават все по-сложни. Темите са свързани с парите - какво представляват, как са се появили, какви пари има и как работят. Като е включена и информация за криптовалутите и инфлацията", обясни Наталия Тодорова, директор "Връзка с клиенти" в Експат Асет Мениджмънт пред bloombergtv.bg. 

Тя самата е родител и споделя, че все по-често забелязва как децата възприемат възрастните като бездънни касички.

Идеята за реализирането на образователния проект "Финансова грамотност" е отнело няколко месеца съвместна работа с издателството, което е одобрило идеята на Наталия. Добре разяснените термини и понятия след това  включват много казуси, които да се развият, за да затвърдят децата своите знания. 

"Най-сложната задача за възрастните, която от рано може да се преподаде на малките деца, е да се осмислят парите не като средство за харчене, а да мислят за тях като средство за увеличаване на своите активи и как да ги накараме да работят за нас самите", добави Наталия Тодорова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК