Twitter въведе революционна функция, свърза се с криптовалутите

Потребителите могат да поддържат финансово операторите на любимите си профили

24.09.2021 | 17:00 Редактор: Жаклина Иванова
Twitter въведе революционна функция, свърза се с криптовалутите

След тестово стартиране американската платформа за микроблогинг Twitter въвежда функция, с която потребителите могат да поддържат финансово операторите на любимите си профили по целия свят. По този начин те могат да подпомагат създателите на любимото си съдържание в мрежата.

Акаунтите, които са готови да получат такива "бакшиши", могат да бъдат разпознати по символа на банкнота до бутона "Следвай". Функцията първоначално ще бъде въведена за iPhone и след няколко седмици трябва да последва и версия за устройства със системата на Google Android, обяви Twitter.

Самата компания няма да обработва преводите, но ще позволява на профилите да интегрират доставчици на платежни услуги, към които потребителите след това се препращат. С възможността да печелят пари чрез функцията "бакшиш" Twitter се опитва да запълни празнината, която накара потребителите да прибегнат до други услуги като Patreon.

Възможни са и плащания в криптовалути като биткойн.

"Това е най-доброто решение за региони, в които предлагането на банкови услуги е слабо", посочи мениджърът на Twitter, отговорен за проекта - Естер Крофорд.

Twitter не взима никакъв дял от парите, изпратени чрез функцията. Интегрирането на биткойн към функцията на Twitter едва ли е изненадващо, като се има предвид, че изпълнителният директор Джак Дорси е един от най-откровените поддръжници на криптовалутата, припомня CNBC.

Само през последните няколко месеца Дорси написа в Twitter, че се опитва да се справи с проблема с добивa на биткойни. Той каза, че не мисли, че има нещо по-важно от работата над биткойна и дори заяви, че таи надежди биткойнът да донесе световен мир.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК