Twitter добавя опция потребителите да съобщават за дезинформация

Компанията проверява само факти за туитове от избрани категории

18.08.2021 | 20:55 Редактор: Жаклина Иванова
Twitter добавя опция потребителите да съобщават за дезинформация

Twitter Inc. добавя опция за потребителите да съобщават на компанията за дезинформация, но казва, че разширената възможност за сигнализиране на туитове не води непременно до повече проверка на факти или до сигнализиране на проблемни туитове, съобщава Bloomberg.

Тестовата опция, която е достъпна само на няколко пазара, ще позволи на потребителите да уведомяват компанията за предполагаема дезинформация по същия начин, по който могат да предупреждават Twitter за спам или злоупотреба. Компанията, която няма съществуващ отдел или звено за проверка на факти, няма да преразгледа легитимността на всеки идентифициран туит или да отговори на потребителите с обратна връзка, както прави с други видове подаване на сигнали. Вместо това ще използва сигналите като начин за проучване на дезинформация в платформата и идентифициране на тенденции или проблемни области, върху които да се съсредоточи, каза говорител на организацията.

Twitter проверява само факти за туитове от избрани категории, като избори и Ковид-19, но потребителите могат да предупреждават компанията за всякакъв вид дезинформация. Социалната мрежа може да добави още категории към операцията за проверка на фактите въз основа на резултатите от теста, който ще се проведе в САЩ, Австралия и Южна Корея.

"Възможно е да не предприемаме действия и да не можем да отговорим на всеки един подаден сигнал в експеримента“, написа компанията в един от корпоративните си акаунти.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК