Няколко признака, че е време да продадете колата си

Основното е да изберете правилния момент

01.08.2021 | 16:47 Редактор: Искра Ангелова
Няколко признака, че е време да продадете колата си

Всеки собственик на кола знае, че рано или късно ще трябва да продаде колата си. Основното е да изберете правилния момент, за да прехвърлите в нови ръце грижите около вашия автомобил. 

Ясно е, че когато използвате автомобила всеки ден и нямате финансова възможност за закупуване на друга ,по- нова, тогава по принцип не може да става дума за продажба на леката си кола. 

Или, ако собственикът е свикнал да експлоатира автомобилите си изключително до изтичането на фабричната гаранция, тогава той също няма нужда да си "натоварва мозъка" с проблемите около най-подходящия момент за продажбата на поредното си возило. 

В другите случаи трябва да предложите колата си за продажба в даден подходящ за вас момент, като имате предвид някои насоки.

Първа важна причина 

Най-важното е техническото състояние на превозното средство. Когато, въпреки че изисква само стандартна рутинна поддръжка - подмяна на маслени филтри, изгорени крушки, ангренажни ремъци и други подобни, няма смисъл да бързате да се отървете от тази кола, ако нямате други основателни причини за това. 

Но, ако започнат проблемите с големи агрегати и системи на вашия автомобили: двигател, скоростна кутия, електрическата система, кормилното управление , това означава, че общият ресурс на машината се приближава към края си. И много скоро ще са необходими наистина сериозни многократни инвестиции, загуба на време и нерви . Затова е време да се разделите с колата и да прехвърлите грижите за нея на някой друг.

Втора важна причина 

Друга "камбанка" може да бъде появата на ръжда в онези части на купето, за които знаете със сигурност: не е имало повреда или друга причина за боядисване. Това означава, че лаковото покритие вече е "уморено" само по себе си - микропукнатини от естествен произход в боята и грунда са проникнали в метала. Време е да продадете такава кола, съветва Money.bg.

Трета важна причина 

Сред разумните основания за продажбата на автомобила може да се нарече и банална промяна в нуждите на собственика на автомобила. Например, ако децата са узрели и се "разпръснали" от гнездото на родителя, главата на семейството вече няма смисъл да поддържа многоместен кросоувър или микробус. Време е да вземете по-малко просторен транспорт. 

Или обратното, когато самотен младеж става семеен и баща, неговият двуместен родстър или двуврато купе отива на пазара и вместо него в семейството се появява нещо голямо и удобно за повече хора и багаж.

Четвърта икономическа причина 

Повишаването на цените на горивата също може да се превърне в стимул за подмяна на ненаситната ви за бензин и дизел кола с по-икономичен модел. Промяната на икономическия ви статус - по-ниски доходи, липса на постоянна добра работа (или обратното), също е логична причина да продадете вашия автомобил и да го смените с по-евтин или с по-скъп.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК