Facebook се приближава до 3 млрд. потребители, става неуправляема

Това смятат анализатори, цитирани от западни издания

13.07.2021 | 20:30 Редактор: Юлия Христова
Facebook се приближава до 3 млрд. потребители, става неуправляема

Компанията на Марк Зукърбърг спечели голямо дело заведено срещу нея и вече струва над 1 трилион долара. Социалната мрежа Facebook бързо се приближава до 3 милиарда потребители по целия свят и така изглежда толкова неудържима, колкото и неуправляема, поне в краткосрочен план. Това смятат анализатори, цитирани от западни издания.

А това, че компанията става недосегаема, се доказа на 28 юни. Тогава федерален съдия прекрати две дела за монополно влияние на технологичния гигант.

Как да се противопоставим на социалната мрежа, е основна тема, интересуваща Вашингтон от президентските избори през 2016 г., когато услугата за социални медии се превърна в проводник на руска пропаганда, а целенасочената реклама на нейната платформа беше в подкрепа на Доналд Тръмп да спечели президентството.

Неочакваното решение на съда в САЩ увеличи с 4% цената на акциите на компанията на Марк Зукърбърг, като така тя за първи път мина над митичната бариера от 1 трилион долара стойност. Това я направи член на елитен клуб, който включва “Епъл” (2,25 трилиона долара), “Майкрософт” (2,02 трилиона долара), “Амазон” (1,74 трилиона долара) и “Гугъл” (1,67 трилиона долара), пише "24 часа".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК