Шофьорите вече могат да закупят е-винетки през А1 Wallet

Новата функционалност на дигиталния портфейл на А1 прави покупката на е-винетка лесна и достъпна 

03.06.2021 | 10:38 Редактор: Здравко Черкезов
Шофьорите вече могат да закупят е-винетки през А1 Wallet

А1 Wallet придобива все повече функционалности. Освен разплащания на POS терминал, преводи без такси, съхранение на картите за лоялност и преглед на актуалните намаления в най-големите търговски вериги, потребителите на дигиталния портфейл на А1 могат да закупят и електронна винетка през приложението. 

Покупката е лесен процес, като абонатите на А1 Wallet просто трябва да открият новото подменю „Винетки“ в своето приложение. Ако не са ползвали функционалността досега, ще се визуализира съобщение, че в момента няма активни винетки. В долния десен ъгъл е разположен бутонът „Купи“, откъдето започва процеса. Трябва да се избере желаната категория, да се въведат данните на автомобила и сумата ще бъде автоматично приспадната от баланса по сметката в А1 Wallet.

Може би едно от най-големите удобства за потребителите на приложението е, че имат възможност да следят точната дата, до която важи тяхната винетка. Както и с другите е-винетки, няма необходимост от съхранение на касови бележки или носене на други документи, удостоверяващи покупката. В А1 Wallet обаче възможността за справка е на няколко секунди разстояние.

Това е поредният дигитален начин за закупуване на винетка, предлаган от А1. Останалите  възможности включват покупка през сайта А1.bg, както и в магазин на телекома. Тези опции са достъпни за всички, без значение дали са потребители на услуги от А1 или не. Абонатите на телекома могат да използват и приложението Моят А1.

Дигиталният портфейл А1 Wallet може да се използва от всички, независимо дали са клиенти на А1. Приложението може да бъде изтеглено от AppStore, Google Play Store, както и от AppGallery, като опцията за покупка на е-винетка е достъпна във всички операционни системи, с които работи дигиталният портфейл. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК