Цената на биткойна отново премина границата от 50 000 долара

Криптовалутата поскъпва с 3,4%

03.03.2021 | 20:13 Редактор: Искра Ангелова
Цената на биткойна отново премина границата от 50 000 долара

Биткойнът успя да се отърси от част от пониженията си в сряда, преминавайки отново границата от 50 хил. долара. Криптовалутата поскъпва с 3,4% към 10:40 ч. българско време и достига цена от 50 740,01 долара, с което ръстът от началото на годината достига около 70%.

Цената се понижи под 48 хил. долара във вторник, след като номинираният за председател на американската Комисия по ценните книжа и борсите Гари Дженслър заяви, че е предизвикателство гарантирането на безопасни от измами и манипулации криптопазари по време на изслушване, съобщава Bloomberg.

Дженслър, който бе председател на Комисията по стоковите фючърси и търговията по време на администрацията на Барак Обама, се смята за привърженик на дигиталните активи. Той бе старши съветник по инициативата на Масачузетския технологичен институт Media Lab Digital Currency Initiative и преподава блокчейн технологии и дигитални валути, информира Investor.bg.

"Макар биткойн пазарът да реагира бързо на неговите коментари, Дженслър до голяма степен има положителна настройка за биткойна и криптовалутите", посочва Джон ву, президент на фирмата за блокчейн технологии Ava Labs.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК