Байдън ще подпише заповед, за да се реши проблемът с недостига на чипове

Тя ще даде началото на 100-дневен преглед на веригите на доставки на четири критични продукта

24.02.2021 | 20:45 Редактор: Юлия Христова
Байдън ще подпише заповед, за да се реши проблемът с недостига на чипове

Американският президент Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед, която има за цел да адресира глобалния недостиг на чипове, който принуди американските производители на автомобили и други компании да свият производството си и да се обърнат към Белия дом и членовете на Конгреса, твърдят представители на администрацията, цитирани от Ройтерс.

Според представителите на администрацията заповедта ще даде началото на 100-дневен преглед на веригите на доставки на четири критични продукта: полупроводници, батерии с голям капацитет за електромобили, редкоземни минерали и фармацевтични продукти.

Заповедта ще насочи и шест секторни прегледа, по примера на процесите, използвани от Министерството на отбраната за укрепване на отбранителната индустриална база. Те ще бъдат фокусирани в области като отбрана, обществено здраве, комуникационни технологии, транспорт, енергетика и производство на храни.

Съединените щати се борят с недостига на доставки от началото на пандемията, която доведе до дефицит на маски, ръкавици и други лични предпазни средства, а това се оказа предизвикателство за работещите на първа линия.

Липсата на чипове, която в някои случаи принуждава производителите да отстраняват служители от производствените линии, е поредният пример за затрудненията в доставките, пред които са изправени американските работници.

"Не се притеснявайте, не просто планираме да поръчаме доклади. Планираме да предприемем действия за отстраняване на пропуските, след като ги идентифицираме“, посочва представителят на администрацията, пише investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК