Китай представи страховит план за разпространението на 5G

Пекин ускорява усилията си за глобално лидерство в ключовите технологии

29.12.2020 | 10:42 Редактор: Тодор Петров
Китай представи страховит план за разпространението на 5G

Плановете си за почти двойно увеличаване на безжичния капацитет от пето поколение през следващата година представи Китай, съобщава Bloomberg.

Интернет доставчиците като China Mobile Ltd. и China Telecom Corp. ще изградят над 600 000 базови станции, за да ускорят покритието на 5G в големите градове, заяви министърът на индустрията и информационните технологии Сяо Яцин на индустриално събитие, информира агенция Синхуа. 

Предвиденото пускане на 5G на пазара ще бъде при най-малко 718 000 станции в цялата страна, които предават и усилват мобилни сигнали.

През тази година Китай започна да изгражда най-голямата и най-усъвършенстваната 5G мрежа в света при внедряване на технологична инфраструктура на стойност 1,4 трилиона долара.

Пекин ускорява усилията си за глобално лидерство в ключовите технологии. В генерален план, подкрепен от самия президент Си Дзинпин, Китай призовава местните власти и частните технологични гиганти като Huawei да положат 5G мрежи, да инсталират камери и сензори и да разработят софтуер за изкуствен интелект до 2025 г., който ще бъде в основата на автоматизираните заводи и системи за масовото наблюдение. 

Четете повече по темата в Bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК