Мъск: Apple отказа да купи Tesla преди години

Акциите на двете компании поскъпнаха силно от началото на 2017 г.

23.12.2020 | 10:55 Редактор: Ралица Братанова
Мъск: Apple отказа да купи Tesla преди години

Главният изпълнителен директор на Apple Inc. Тим Кук е отказал преди години среща, на която да обсъди придобиването на Tesla Inc., каза Илън Мъск във вторник.

Изпълнителният директор на Tesla Мъск заяви в туит, че се е свързал с Apple по време на "най-мрачните дни“ от развитието на Model 3, за да говори за възможна сделка. Мъск заяви, че е планирал да обсъди възможността за продажба на Tesla на Apple за една десета от текущата ѝ стойност, което значи оценка от около 60 млрд. долара.

През 2017 г. Tesla гореше пари, докато увеличаваше производството на своя електромобил Model 3 за масовия пазар. Мъск каза на служителите в завода на компанията във Фримънт, Калифорния, че е изправен пред период на "производствен ад“ в продължение на шест месеца или повече, пише Investor.bg.

Седмици след като направи това изявление, той написа в Twitter, че е спал на покрива на фабриката, докато се е опитвал да реши проблемите.

Това се случи по същото време, когато Apple реши да премине от разработването на пълноправен конкурент на Tesla към система за самоуправляващи се автомобили. През последните години Apple нае редица бивши ръководители на Tesla, които са специализирани в задвижването, интериора на автомобилите и технологията за самоуправление.

Концернът от Купертино също така придоби компании, които се специализират в разработването на автомобили със самостоятелно управление, индикирайки, че компанията отново обмисля да навлезе на пазара.

Говорител на Apple отказа коментар по темата пред Bloomberg. Tesla също не е пожелала да коментира изявлението на Мъск.

Акциите на Apple и Tesla поскъпнаха силно от началото на 2017 г. Tesla - значително повече - приблизително 1400% -, но все още струва по-малко от една трета от пазарната капитализация на Apple.

През тази седмица акциите на Apple поскъпнаха, докато тези на Tesla поевтиняваха след материала на Ройтерс, че Apple се стреми да произведе автономна електрическа кола за потребителите през 2024 година.

Снимка: Bloomberg LP

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 0
palkat
преди 2 месеца
Tesla ще фалирав близкото бъдеще,. Те са свикнали да работят при оскъдна конкуренция. Когато този сектор се развие и от другите производители, те ще паднат в канала. Сигнализирай за неуместен коментар