Румънски смартфон навлиза на българския пазар

Смартфонът разполага с 1.5 Ghz четириядрен процесор и носи името X1 Soul

18.12.2013 | 10:35
Румънски смартфон навлиза на българския пазар

Най-големият румънски IT & C производител Allview стартира продажбата на своя флагман X1 Soul в България.

Петинчовият дисплей на X1 Soul е с FullHD резолюция, с плътност от 441 ppi и е защитен с Gorilla Glass. Смартфонът разполага с 1.5 Ghz четириядрен процесор, с архитектура Cortex A7, 2GB оперативна памет и 32 GB HDD. Устройството оперира с Android 4.2 Jelly Bean.

Има две OMNIVISION камери, съответно 13 и 5-мегапикселови, като основната камера притежава няколко специални функции: FullHD видео запис, функциите „ясна картина”, снимане със свободни ръце, най-добра снимка, непрекъснато снимане (което позволява да се направят 99 снимки за 21 секунди). Корпусът на телефона е изработен от текстуриран поликарбонат и е с магнезиев механизъм, който повишава издръжливостта на корпуса, а дизайнът е еднопанелен.

Най-интересното на този смартфон е, че може да се контролира чрез жестове - при поставяне на телефона с дисплея надолу се активира безшумен режим, при позвъняване може да се отговори, като потребителят движи ръка по екрана, видео клиповете автоматично спират, когато потребителят откъсне очите си от екрана, и много други. Джаджата има функция за сигурност, която позволява активирането на профил "посетител", когато собственикът даде телефона си на някой друг и не иска този човек да има достъп до програмата, SMS-и или история на сърфирането.

При X1 Soul са използвани най-новите технологии, като LTPS и CABC при дисплея, и BSI при Omnivision камерата, които предлагат максимална производителност при ниска консумация на енергия. Телефонът предлага много добро качество на звука благодарение на Yamaha аудио усилвател, както и интегрирания DTS (Digital True Surround).

Новият телефон е съвместим с технологията Miracast. Благодарение на интегрираната функция Wireless Display /Безжичен дисплей/ всичко, което правите на вашето устройство, може да се прехвърли към телевизор с HDMI порт чрез адаптера Smart2View. Джаджата ще се продава в страната ни на цена от 699 лв.