Nokia продава завод, за да покрие задълженията си към Индия

Финландският производител трябва да прехвърли постъпленията си към сметките на Мicrosoft до 12 декември

11.12.2013 | 12:21
Nokia продава завод, за да покрие задълженията си към Индия

Финландският производител на мобилни телефони Nokia е предложил на индийските власти да депозира всички постъпления от продажбата на своята фабрика в Ченай в очакване на решението на съда относно данъчния му спор с правителството.

Hidden FieldПравителството замрази продажбата на завода в Ченай заради натрупването на сериозни данъчни задължения към индийската държава. Върховният съд в Ню Делхи трябваше да разгледа въпроса в понеделник, но го отложи за неопределен период, пише Indian Times.

Според условията на обявената през септември 7,3-милиардната сделка между Nokia и Microsoft, финландският производител трябва да прехвърли постъпленията от фабриката си към сметките на щатската компания до 12 декември. В противен случай Microsoft няма да придобие завода.

"В такъв случай, фабриката ще трябва да бъде продадена на друг купувач, тъй като Nokia като цяло излиза от бизнеса с мобилни устройства", заяви говорителят на компанията.

Той добави още, че в същото време заводът в Ченай ще продължи да доставя продукция на Microsoft според задълженията си по договора.

Повече за бизнеса на Microsoft може да видите в материала на Bloomberg!