Volvo може да продава само електромобили до 2030 г.

Към момента концернът не посочва краен срок за производството на конвенционални автомобили

02.12.2020 | 23:50 Редактор: Ивет Арабова
Volvo може да продава само електромобили до 2030 г.

Шведският автомобилен концерн Volvo може да се превърне в марка, която предлага единствено електрически превозни средства през следващите десет години, заяви главният изпълнителен директор на компанията Хакан Самуелсон, цитиран от Automotive News. 

"Бих се изненадал ако от 2030 г. не доставяме само електрически автомобили“, посочва той по време на събитието Financial Times Future.

В началото на ноември Volvo обяви, че ще инвестира в операции за проектиране и разработка на електрически двигатели, за да може след време да премине изцяло към производство на електромобили.

Компанията обяви, че планира половината от продажбите ѝ в глобален мащаб през 2025 г. да бъдат електрически превозни средства, като към момента Volvo не посочва краен срок за производството на конвенционални автомобили.

За тази година концернът очаква електрифицираните модели да достигнат 20% от световните ѝ продажби, като по-голяма част от тях ще бъдат на плъгин хибриди, докато Volvo все още работи по пускането в продажба на своя първи изцяло електрически модел XC40 Recharge P8.

Цялата статия четете в Investor.bg.

Снимка: Bloomberg/Mikael Sjoberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК